Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Ladi ka një kopsht në formën e një drejtkëndëshi. Në kopsht gjendet një oborr në formë drejtkëndëshi dhe dy pellgje uji në formën e një rrethi me diametër 3.83.8 m. Pjesa që mbetet është e mbuluar me bar. Ladi do të plehërojë barin e kopshtit. Një thes plehu mund të mbulojë një syprinë bari prej 2525 m2. Sa thasë me pleh i duhen Ladit për të plehëruar syprinën me bar të kopshtit? Trego arsyetimin?