Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Syprina e këtij gjysmëqarku është 1515 cm2 e rrumbullakosur në numrin e plotë më të afërt.

  1. Gjej rrezen e gjysmëqarkut. Shkruaj të gjitha shifrat që shfaqen në ekranin e makinës llogaritëse.
  2. Përgjgijen e gjetur në pikën a rrumbullakose në një shkallë saktësie të përshtatshme.