Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

OABOAB është sektori i një qarku me qendër OO. Rrezja e rrethit është 1515 cm. Këndi i sektorit është 30°30\degree. Njehso syprinën e sektorit OABOAB. Jepe përgjigjen me saktësi deri në 3 shifra kryesore.