Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.6 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në dollapët e kuzhinës vendosen hemisfera plastike në mënyrë që dyert të mos përplasen gjatë mbylljes së tyre. Një fabrikë prodhon hemisfera me diametër 11 cm dhe me interval gabimi 10%10\%. Gjej vëllimin e mundshëm të materialit plastik që përdoret për çdo hemisferë dhe paraqite atë të rrumbullakosur në mm3 më të afërt.