Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 7.6 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në figurë tregohet një trup cilindrik që përdoret për mbajtjen e fletëve dhe në pjesën e sipërme të tij ndodhet në hemisferë. Lartësia e cilindrit është 2020 mm dhe rrezja e tij është 44 mm.

  1. Gjej vëllimin e përgjithshëm të trupit. Jepe përgjigjen me saktësi deri në tre shifra kryesore.
  2. Gjej syprinën e trupit. Jepe përgjigjen me saktësi deri në tre shifra kryesore.