Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.6 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Kur në një cilindër hidhet 120120 cm3 ujë, niveli i tij arrin lartësinë 88 cm. Në cilindër shtojmë ujë, deri sa niveli i tij arrin lartësinë 2020 cm. Sa është sasia e ujit që ndodhet në cilindër tani?