Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 7.7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Shiko me kujdes figurën e mëposhtme:

Në largesë 88 cm nga kulmi i konit hiqet një plan prerës për të formuar një trup gjeometrik që quhet trung koni. Duke parë të dhënat në skicë, njehso vëllimin e trungut të konit. Përgjigjen jepe në terma të π\pi.