Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 9.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Zgjidh 5x2+6x2=05x^2 + 6x - 2 = 0

Jepi zgjidhjet me saktësi deri në dy shifra pas presjes.