Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Kontrollo njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Elisa përgatiti disa biskota. Për çdo 200200 g miell që ajo përdor, duhen 7575 g gjalpë.

  1. Shkruaj një raport për sasinë e miellit ndaj sasisë së gjalpit.
  2. Shkruaj një formulë për MM, sasinë e miellit, në terma të sasisë së gjalpit, GG.
  3. Elisa përgatiti 2424 biskota duke përdorur 300300 g miell. Sa biskota mund të përgatisë ajo me 375375 g gjalpë?