Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Kontrollo njohuritë 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një balonë fluturon në një lartësi 11.711.7 m. Lidhësja që e mban balonën është 1414 m e gjatë. Sa është këndi i ngritjes së balonës? Jepe përgjigjen me saktësi deri në një shifër pas presjes.