Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përpuno njohuritë 4 - Raporti dhe përpjesëtimi në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Shkruaj secilin raport në formën.

  1. 1:n1:n
  2. n:1n:1

I pari është një model i zgjidhur për ty.

  1. 3:153:15
  2. 8:128:12
  3. 7:567:56
  4. 42:2442:24