Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përpuno njohuritë 4 - Raporti dhe përpjesëtimi në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Kristi, Luisi, Stefani dhe Joana janë paguar në raportin 2:5:4:72:5:4:7, sipas numrit të orëve të punës që secili ka kryer. Luisi mori 35.5035.50 lekë. Gjej se sa mori secili prej tyre.