Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përpuno njohuritë 4 - Thyesat, numrat dhjetorë dhe përqindjet në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Si rezultat i një promocioni, çmimi i një pedikure u zvogëlua me 4.2%4.2\%; ai ishte 3636 lekë.

  1. Ç'përqindje e 3636 lekë do të jetë çmimi i ri?
  2. Shkruaj përgjigjen tënde të pikës a si një numër dhjetor.
  3. Gjej çmimin e ri.