Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Përpuno njohuritë 4 - Thyesat, numrat dhjetorë dhe përqindjet në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Beti investoi 30003000 lekë. Kur investimi i saj të maturohet, ajo do të marrë 31353135 lekë.

  1. Kopjo në fletore dhe plotëso punën për njehsimin e përqindjes së rritjes së investimit të Betit.
  2. Kontrollo përgjigjen tënde duke i shtuar 30003000 lekë me përqindjen që ke njehsuar. A gjen tani 31353135 lekë?