Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përpuno njohuritë 4 - Thyesat, numrat dhjetorë dhe përqindjet në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Çmimi i një loje në kompjuter u rrit me 28%28\% dhe u bë 13.4413.44 lekë

  1. Me cilin numër dhjetor duhet shumëzuar për të patur një rritje prej 28%28\%?
  2. Vizato një makinë funksion për këtë njehsim.
  3. Kthehu mbrapsht në makinën funksion për të gjetur çmimin e fillimit.