Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Këndet dhe shumëkëndëshat në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Mario i ndan figurat në trekëndësha për të matur shumën e këndeve të brendshme.

  1. Kopjo tabelën dhe plotësoje.
  2. Merr dhe plotëso punën e Marios për të gjetur një shprehje për shumën e këndeve të brendshme të çdo shumëkëndëshi.
  3. Gjej shumën e këndeve të brendshme të një dhjetëkëndëshi.