Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Këndet dhe shumëkëndëshat në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Gjej masën e këndit të brendshëm të shumëkëndëshave të mëposhtëm. I pari është zgjidhur për ju.

  1. Një nëntëkëndësh i rregullt
  2. një shumëkëndësh i rregullt me 12 brinjë
  3. një shumëkëndësh i rregullt me 20 brinjë