Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Këndet dhe shumëkëndëshat në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Rishkruaj formulën për të veçuar nn, numrin e brinjëve. Këndi i jashtëm =360°n= \dfrac{360\degree}{n}
  2. Sa brinjë ka një shumëkëndësh i rregullt nëse këndi i jashtëm është i) 90°90\degree; ii) 60°60\degree; iii) 30°30\degree; iv) 12°12\degree?