Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Këndet dhe shumëkëndëshat në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Skica tregon një pjesë të një shumëkëndëshi të rregullt.

  1. Përcakto këndin e brendshëm dhe të jashtëm.
  2. Gjej masën e këndit xx.
  3. Sa brinjë ka ky shumëkëndësh?