Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Trigonometri në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Nga maja e një shkëmbi vertikal CC, një varkë BB shihet në det. Shkëmbi është 9090 m i lartë. Varka është 110110 m nga baza e shkëmbit.

  1. Plotëso skicën dhe shkruaj të dhënat mbi të.
  2. Sa është këndi i ngritjes i majës së shkëmbit nga varka? Jep përgjigjen me saktësi deri një shifër pas presjes dhjetore.