Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përpuno njohuritë 5 - Trigonometri në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Përdor makinën llogaritëse për të gjetur deri në dy shifra pas presjes dhjetore

  1. sin22°\sin22\degree
  2. tan36°\tan36\degree
  3. cos70°\cos70\degree
  4. tan58°\tan58\degree

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.