Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Përpuno njohuritë 7 - Figurat 2 përmasore në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Shprehjet e mëposhtme përdoren për gjetjen e perimetrit dhe syprinës së rrethit.

  1. Lidh secilën nga shprehjet e mëposhtme me matjen e saktë:
  2. Shkruaj formulën për gjetjen e syprinës së një rrethi.
  3. Shkruaj formulën për gjetjen e perimetrit të një rrethi.