Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përpuno njohuritë 7 - Saktësia dhe matjet në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Lapsat janë prodhuar 2525 cm të gjatë, me një interval gabimi 10%10\%.

  1. Gjej 10%10\%2525.
  2. Gjej vlerat e 25+10%25+10\% dhe 2510%25-10\%.
  3. Shkruaj një inekuacion për të treguar vlerat e mundshme.