Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Përpuno njohuritë 7 - Saktësia dhe matjet në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Gjatësia e një stilolapsi është 2323 cm në centimetrin më të afërt. Diagrami tregon që matjet janë rrumbullakosur në centimetrin më të afërt, pra 2323 cm. Shkruaj një inekuacion për të treguar vlerën më të madhe dhe më të vogël të kësaj matjeje. Përdor shkronjën ll për gjatësinë e stilolapsit.
  2. Një mprehëse lapsi është 3232 mm e gjatë, në mm më të afërt. Shkruaj një inekuacion për të treguar vlerën më të vogël dhe vlerën më të madhe të kësaj matjeje. Përdor shkronjën ll për gjatësinë e mprehëses së lapsit.