Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Test 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

PQRPQR është një trekëndësh kënddrejtë. PR=12.3PR=12.3 cm, RQ=6.4RQ=6.4 cm. Gjej gjatësinë e PQPQ. Jep përgjigjen tënde me saktësi deri në dy numra pas presjes dhjetore.