Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Test 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një anije duket nga maja e një fari. Këndi i rënies nga fari te anija është 45°45\degree. Distanca nga maja e farit te anija është 44 milje. Gjej distancën horizontale nga anija tek baza e farit. Jepe përgjigjen me saktësi deri në dy shifra pas presjes dhjetore.