Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Test 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një kopsht në formë drejtkëndëshi ka një rrugë diagonale përmes. Kopshti është 1010 i gjerë dhe 1515 m i gjatë. Gjej gjatësinë e rrugës. Jepe përgjigjen në formë irracionale.