Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Test 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

  1. Sa është syprina e një rrethi me rreze 88 cm? Jepe përgjigjen në terma të π\pi.
  2. Danieli vizaton një rreth me syprinë sa dyfishi i syprinës së rrethit në pikën a. Çfarë rrezeje përdor ai? Jepe përgjigjen në një shkallë të përshtatshme saktësie.