Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Agimi ka disa dele. Dhëntë prodhojnë mesatarisht 15.815.8 litra qumësht në ditë për 146146 ditë. Agimi e shet qumështin në shishe me vëllim 14\dfrac{1}{4} litra. Gjej një vlerësim të përafërt për numrin gjithsej të shisheve që duhet të ketë Agimi që të mund ta hedhë të gjithë qumështin në to. Trego qartë se si i kryen llogaritjet.