Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Çdo ditë një kompani poston pako të vogla dhe pako të mëdha. Kompania i poston pakot me postë të shpejtë. Tabela tregon informacionin për koston e dërgimit të një pakoje të vogël me postën e shpejtë dhe koston e dërgimit të një pakoje të madhe me postë të shpejtë. Një ditë kompania do të postojë 200200 pako. Raporti i numrit të pakove të vogla me numrin e pakove të mëdha është 3:23:2. 70%70\% e pakove të mëdha peshojnë 01000-100 g. Pjesa e mbetur e pakove të mëdha peshojnë 101250101-250 g. Gjej koston gjtihsej të postimit të 200200 pakove me postë të shpejtë.