Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Bora, Kaltra dhe Deni po ndajnë një sasi të hollash. Bora mori 110\dfrac{1}{10} e të hollave. Kaltra dhe Deni e ndajnë pjesën e mbetur të të hollave në raportin 4:54:5. Sa përqind të të hollave merr Deni?