Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Linda po shkon për pushime në Republikën Çeke. Asaj i duhet të këmbejë disa të holla në koruna. Ajo mund t'i kthejë të hollat e saj vetëm në kartëmonedha prej 100100 koruna. Linda do të këmbejë në koruna jo më shumë se 200200 lekë. Ajo do numrin më të madh të mundshëm të kartëmonedhave 100100 koruna. Kursi i këmbimit është 11 lekë =25.82= 25.82 koruna. Sa kartëmonedha 100100 koruna merr ajo?