Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Këtu jepet informacion për një klasë.

  1. Shkruaj raportin e djemve me sy të kaltër me djemtë me sy të zinj. Shkruaj përgjigjen në formën e vet më të thjeshtë.
  2. Sa përqind e vajzave janë me sy të kaltër?