Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Thello njohuritë 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

VZXY\text{VZXY} është një drejtkëndësh me gjatësi 2020 cm dhe gjerësi 1212 cm. Gjatësia e drejtkëndëshit u rrit me 30%30\%. Gjerësia e drejtkëndëshit u rrit me 10%10\%. Me sa përqind u rrit syprina e drejtkëndëshit?