Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Thello njohuritë 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Sara shikon një aeroplan. Ajo mendon se ai fluturon në 5600056000 këmbë. Këndi i ngritjes së aeroplanit është 49°49\degree. Cila është distanca midis Sarës dhe aeroplanit? Jepni përgjigjen deri në 3 shifra kryesore.