Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Thello njohuritë 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në figurë tregohet një trup cilindrik prej metali. Rrezja e bazës së cilindrit është 2x2x dhe lartësia 9x9x. Pasi cilindri shkrihet, bëhet me të një sferë me rreze rr. Gjej një shprehje për rr në terma të xx.