Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Thello njohuritë 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në figurë tregohet një lëndinë me një mur rrethues nga njëra anë.

  1. Trego qartësisht që muri është 44 m i gjatë.
  2. Me një shishe me 500500 ml pleh kimik mund të plehërohet 2020 m2 e lëndinës. Sa shishe me pleh kimik duhen për të plehëruar gjithën lëndinën?