Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Thello njohuritë 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një rezevuar uji në formë cilindrike ka lartësi 1.21.2 m dhe rreze 5050 cm. Uji derdhet në rezevuar me shpejtësi 300300 ml për sekondë. Për sa kohë mbushet rezevuari me ujë? Jepe përgjigjen në minutën më të afërt.