Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Thello njohuritë 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një furçë boje është 3030 cm e gjatë. Ajo qëndron në mënyrë diagonale brenda në një kuti boje cilindrike. Kutia e bojës ka lartësi 2424 cm. Sa është kapaciteti i kutisë së bojës, në litrin e saj më të afërt.