Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Zgjidh problemat 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Për Vit të Ri, z. Leka shpenzoi për dhurata 2142\dfrac{1}{4} herë më shumë se buxheti që kishte parashikuar. Ai shpenzoi 405 lekë. Znj. Leka shpenzoi për dhurata 1351\dfrac{3}{5} herë më shumë se buxheti që ajo kishte parashikuar. Ajo shpenzoi 5 lekë më pak se z. Leka.

  1. Sa ishte buxheti gjithsej i parashikuar për dhurata nga të dy?
  2. Me sa e tejkaluan ata buxhetin e parashikuar?