Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Zgjidh problemat 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Karolina dhe Arjana ndajnë një apartament me qira mujore 1025 lekë. Dhoma e gjumit e Karolinës është 1121\frac{1}{2} herë më e madhe se dhoma e gjumit e Arjanës, pra ajo bie dakord të paguajë qira 1121\frac{1}{2} herë më shumë se qiraja e Arjanës. Sa paguan secila?