Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Zgjidh problemat 4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Sandri investoi një sasi të hollash. Në vitin e parë investimi arriti në 110% të vlerës fillestare të tij. Ai shpenzoi 20% të fitimit për të blerë një raketë tenisi dhe 18\frac{1}{8} të asaj që mbeti për një pulovër tenisi. Nga fitimi i mbetën 140 lekë. Sa kishte investuar Sandri?