Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Zgjidh problemat 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Në këtë trekëndësh këndi BACBAC është sa 25%25\% e këndit ABCABC. Raporti këndi ACB\text{ACB} :: këndi ABC\text{ABC} është 1:41:4.

  1. Sa është masa e këndit ABCABC?
  2. Çfarë lloj trekëndëshi është?