Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Zgjidh problemat 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Antoni mendon për 3 numra pozitiv.

  • i dyti është 44 herë sa i pari.
  • i treti është 44 më pak se i dyti
  • i pari shumëzim të dytin =25= 25

Gjej të tre numrat.