Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Zgjidh problemat 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Skica në formë shtatëkëndëshi është logo e një marke. Ajo ka një bosht simetrie vertikal të vizatuar me një vijë të ndërprerë. Masa e këndit AA është 33 herë sa masa e këndit CC. Masa e këndit BB është 44 herë sa masa e këndit CC. Masa e këndit DD është 260°260\degree. Gjej masat e këndeve EE, FF dhe GG.