Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Zgjidh problemat 7 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Diametri i një topi futbolli është 14.214.2 cm. Vëllimi i një topi tenisi është sa 10%10\% e vëllimit të topit të futbollit. Gjej diametrin e topit të tenisit. Jepe përgjigjen me një shifër pas presjes.