Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.1B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Hipotenuza e një trekëndëshi kënddrejtë është (2s+a)(2s + a) cm dhe njëri nga katetet është (2sa)(2s - a) ku aa dhe ss janë numra natyrorë. Përdorni një metodë të përshtatshme vërtetimi për të treguar që katrori i katetit tjetër është shumëfish i numrit 8.