Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Tensioni V volt, i një qarku me rrymë ii A dhe rezistenë rr Ω gjendet duke shumëzuar rrymën me rezistencën. Gjeni tensionin e qarkut me rezistencë 3m4n43m^4n^{-4} Ω, nëpër të cilin kalon rryma 6m2n36m^{-2}n^{-3} A.
  2. Fuqia PP W, e një qarku me rrymë ii  A dhe rezistencë rr Ω gjendet duke shumëzuar rezistencën me katrorin e rrymës. Gjeni fuqinë e qarkut të dhënë në kërkesën (a).