Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Energjia kinetike e një trupi jepet me anë të formulës 12iv2\dfrac{1}{2}iv^2. Gjeni energjinë kinetike kur masa == mm dhe shpejtësia == 9x34c349x^{\frac{3}{4}}c^{\frac{3}{4}}.