Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 1.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në një qark elektrik, rezistenca e përgjithshme e dy rezistencave t1t_1  dhe t2t_2, të lidhura në paralel, gjendet duke pjesëtuar prodhimin e këtyre rezistencave me shumën e tyre. Gjeni rezistencën e përgjitshme kur t1=3rs2t_1 = 3rs^2 Ω dhe t2=5rs2t_2 = 5rs^2 Ω.